Argonautika Argonotlar Konusu Özeti Rodoslu Apollonios Argo gemisi ile Altın Postu almaya giden Jason ve kahramanların olağanüstü macerasını anlatıyor.
Argonautika Argonotlar Konusu Özeti… Rodoslu Apollonios içinde neredeyse önemli bütün Yunan Tanrılarının adının geçtiği bir öyküyü anlatır. Argonautika Argonotlar ile dolu Argo gemisi ile Altın Post’u almak için uzun bir yolculuğa çıkar. Mürettebat yani Argonotlar adlarını geminin adından alırlar. Hepsi de tanrı oğulları yani yarı tanrıdır. Müthiş nefes kesen bir maceraya çıkarlar. Milattan önce 3. yy’da yazılan bu epik Şiir sadece bir mitoloji midir? Tanrılar adeta her yerde cirit atar.
Kitaplar bizi karanlıktan kurtarır. Zihnimizi sonsuz bir aydınlığa ve içsel bir huzura kavuşturur bizi. Yaşamı, insanları, evreni, bütün canlıları artık başka bir gözle görürüz. Bütün tartışılmaz doğrularımız uçuverir gider. Daha fazla kitap daha fazla insan olmak demektir. Yukarıdaki düğmeler ve site menüsünden yüzlerce kitaba, yüzlerce farklı renge ve desene ulaşabilirsiniz.
Argonautika Kitap Yorumu Konusu ve Özeti
Teselya Kralı Aison, oğlu İason’ı küçükken yetiştirmesi ve biraz da tahtından uzak tutması için Sentor’a emanet etmiştir. İnsan kafalı atlara benzeyen varlıklar olan Sentorlar yarı tanrı Jason’ı yetiştirmişlerdi ta ki kehanet günün gelişine kadar. Tek sandeletli bir savaşçı kralı tahtından edecektir. Jason, (İason) artık iyice yetişir ve savaşçı olur ve krallığa yani babasının yanına döner.
Kehaneti bilen kral Jason (İason) ile tanışınca tek sandeletli bu savaşçının tahtını elinden alacağını da bilir. Ona zorlu bir görev verir eğer tahta geçmek isterse uzak diyarlarda Kral Aietes’in memleketinde ejderhalar tarafından korunan altın postu getirmelidir.
Eski Çağlarda Kullanılan İleri Teknolojiler Uzaylı Teknolojileri miydi? TIKLA
Argonautika Argonotlar Kimdir
Uzun yolculuk için Tanrıça Athena’nın yardımı ile Argos bir gemi yapar. Gemiye Athena bir de konuşabilen bir tahta parçası koyar. Bu tahta parçası ile tanrılara seslenebileceklerdir. Gemiye Argo, mürettebatına da Argonot adı verilir. Mürettebat tanrı çocuklarından ve yarı tanrılardan seçilir ve Argonotların her biri değişik yeteneklere sahiptir. Argonautica efsanesi de böylece başlar.
Yolda uğradıkları her ülkede savaşla tanrıların entrikaları ile karşılaşırlar. Yolculuk sırasında canavarlar, demir bacaklı ejderhalar, boğalar gibi mitolojik varlıklarla; uçan kuş benzeri savaşçı ve ışın saçan varlıklarla karşılaşırlar. Pis konuklu kör Phineus, kehanetleri ile başlarına gelecekleri gidiş ve dönüş yolunu öğrenirler.
Gemi tanrıların yardımı ile yoluna çıkar. Uğradıkları her yerde savaşla, zorluklarla, katliamlarla karşılaşırlar. Sonunda Aietes ile karşılaşan Argonotlar kralın kendilerini tehdit etmesi ile karşılaşırlar. Kral altın postu vermek için şart koşar. İason tarla canavarlarını ve metal boğayı öldürürse kral altın postu verecektir.
Argonautika Argonotlar Altın Post ve İason (Jason)
Tanrıçala Hera ve Athena araya girerek Tanrı Eros’tan kralın kızının Jason’a âşık olmasını sağlar. Kız tunç boğayı ve demir yer altı uçan canavarlarını nasıl yeneceğini anlatır. Kral, canavarları yense de sözünü tutmaz. Jason ve Medea kaçarak altın postu uyku bilmez ejderhanın elinden alırlar. Yola koyulan geminin arkasından kral, tanrıların kendisine verdiği sesten hızlı giden at ile yetişmek için yola çıkar.
Dönüş yolunda da başları beladadır. Medea için yola düşen Kral’ın şerrinden kurtulmak için sığındıkları adada metal bacakları olan, adayı her gün üç defa baştan sona gezen (Talos) canavarın metal bacağındaki bir zayıflıkla; yağa benzer kanını akıtarak kurtulurlar Girit’i de tanrıların yardımı ile geçerler. Tabii ki kahramanlar çok zayiat verir.
Mitolojilerde insan neden ve niçin yaratılmıştır? Tek tanrılı dinlerle benzerlik var mıdır? TIKLA
Mitolojiden Gerçekliğe Tanrıların Uzaylı Teknolojileri
Antik çağlarda tanrılar olarak adlandırılan teknoloji sahibi insanüstü varlıkların gerçekliği üzerine artık çok şey biliniyor. Sümer, Babil, Mısır uygarlıklarının ve neredeyse bütün eski medeniyetlerin yazılı kaynaklarının olduğu artık biliniyor. Özellikle dinlerin temeli, uygarlığın temeli Sümer ile birlikte başlıyor. Sümer mitolojisinde insanın nasıl yaratıldığı, tanrıların süper teknolojileri, yaratılış odalarında Homo Erektus’tan alınan yumurtanın dünya dışı tanrıçaların rahimlerinde nasıl döllendiğinden bahseder. İnsan, tanrılar için çalışmak onlara kölelik etmek için yaratılmıştır.
Tanrılar müthiş teknolojileri ile yapay seçilim ile modern Homo Sapiens’i yaratmakla kalmaz süper teknolojilerini de kullanırlar. Erich von Daniken Tanrıların Yolculuğu kitabında Argo gemisinin yolculuğundan bahseder.
Argonotlar da yolculukları sırasında Talos gibi silahlı robotlarla, kör kâhini rahatsız edip elinden yemeğini alan dıron benzeri uçan nesnelerle karşılaşırlar. Erich von Daniken, Altın Post’un da bir uçan makine olabileceğini söyler. Yine gemiye tanrıçaların konuşan bir ağaç sütun koymalarını da bir iletişim aracı belki bir telsiz sistemi olarak değerlendirir.
- Kitap sayfa sayısı: 208
- Okuma süresi: 10 saat
- Argo gemisi resmi: Wikipedia, Yağlı boya tablo ressam Lorenzo Costa
- Yayıncı: İş Bankası Kültür Yayınları
Yorumlar