Anton Pavloviç Çehov öyküsüdür.
Bozkır Bir Yolculuk Hikayesi İnceleme ve Özeti Anton Pavloviç Çehov öyküsüdür. Çehov, daha çok tiyatro oyunları ile bilinir. Ayrıca modern Rus öykücülüğünün de öncülerindendir. Anton Çehov 1860 yılında Taganrog’da dünyaya gelmiştir. 1879 yılında Moskova’da tıp fakültesine yazıldı ve okulu bitirerek doktor oldu. 1887 yılında Puşkin Ödülü’nü kazandı. Martı, Vanya Dayı, Üç Kız Kardeş, Vişne Bahçesi en çok bilinen tiyatro oyunlarındandır. Bozkır Bir Yolculuk Hikayesi’nin özetine ve incelemesine gelelim değil mi?
Okumak ile aşamayacağımız zihin duvarı bulunmaz. Bütün karmaşaları aşmak bilgiden geçer. Daha çok bilgi için yüzlerce kitap arşivi ve kitap özetleri, inceleme ve yorumları için site menüsüne ve yukarıdaki hızlı düğmelere bakabilirsiniz.
Bozkır Bir Yolculuk Hikayesi İnceleme ve Özeti
Yaşamı boyunca bulunduğu köyden hiç çıkmamış çocuk Yegoruşka eğitimi için şehre gidecektir. Çocuğu şehre bir rahip ve tüccar götürür. Annesinden ve köyünden ilk defa ayrı kalan Yegoruşka için bu hem çok uzun bir yolculuk olacaktır hem de çok acı bir ayrılık olacaktır. Ukrayna bozkırlarında yapılan yolculuk çocuğun hayal dünyasını ve gerçekliğini de etkileyecektir.
Yol boyunca çeşitli sosyal statüden insanlarla karşılaşan çocuk yaşama dair deneyimler edinir. Bozkır şartları, kırsalda yaşayan insanlar, tüccarlar, çiftçiler ve yaşamın gerçek yüzü hiç de tahmin edilebilir değildir. Çocuk, yolda geçici olarak kaldığı evde annesinin güvenli kollarından uzaklarda olduğunu hisseder. Şehre vardıklarında Yegoruşka, annesinin eski bir tanıdığının evine gider.
Bozkır benim okumakta zorlandığım, hatta akıcı bulmadığım öyküydü. Bir kaç defa başlayıp bıraktıktan sonra tekrar devam ederek kitabı bitirebildim. Yine de ilginç bir öykü ve okunabilir. Daha fazla kitap incelemesi ve özeti için tıklayın…
🍭”Yergoşuka, şimdiyedek yaşanmış olan her şeyin bu adamlarla birlikte kendisi için bir duman gibi ebediyen yok olduğunu hisetti; bitkin bir halde tahta sıraya çökmüş, onun için artık başlamakta olan yeni ve bilinmeyen yaşamı acı gözyaşlarıyla selamlıyordu. Nasıl bir yaşam olacaktı bu? 1888″ Sayfa 115
- Kitap Sayfa sayısı: 120
- Okuma süresi: 2 saat
- Yayıncı: İş Bankası Kültür Yayınları
Yorumlar