Zamanda yolculuk olasılığı, fiziği ve evrenin dokusu ve uzay zamanın yapısı hakkında temel bilgiler içeren popüler bilim kitabı
Einstein Evreninde Zaman Yolculuğu: Zamanda Yolculuk Olasılığın Evreninde Zaman Yolculuğu Kitap İncelemesi. Zamanda yolculuk ya da zaman yolculuğu olasılığı kimin hoşuna gitmez ki! Bilimin, bilim kurgunun, fantezi edebiyatının en sevdiği konudur. Sadece fizikçiler, evren bilimciler, kuantum fizikçileri, parçaçcık fizikçileri değil edebiyatçılar, yazarlar, film dizi yapımcıları da zaman yolculuğunu sever. Ben de çocukluktan beri zamanın gizemini merakedenlerdenim. 10 yaşında klasik müzik dinlerken zaman yolculuğu ve her şeyi bir tanrının yaratıp yaratamayacağını düşünürdüm. Tabii ki kendi sesimden başka bir kaynağım yoktu. Neyse konumuz bu değil ki! Uzun zaman önce okuduğum v ekitaplığımın demirbaş kitaplarından biri olan bahsettiğimiz kitaba gelelim.
Daha fazla zamanda yolculuk ve zaman kitabı için buraya dokunun.
Einstein Evreninde Zaman Yolculuğu Kitap İncelemesi
Kitap Einstein’ın kısa bir biyografisi ile başlıyor. Bir dehanın nasıl yavaş adımlarla geldiği özet olarak anlatılıyor. “Aklın Efendisi Einstein” bölümü Görelilik Teorileri, ışık hızı, kütle çekimi konularını da popüler bilgi olarak okuruna aktarıyor. Ön bilgiyi aldıktan sonra artık zamanda yolculuk konusuna geçebilirsiniz.
Paralel evrenler, ışık hızı, kara delikler, kütle çekimi, kozmik sicimler, sinemada zamanda yolculuk konuları da çok açık ve anlaşılır anlatılmış. Özellikle en bilindik zamanda yolculuk paradoksları ve bunların açıklamaları da unutulmmaış. Kitap zamanda geleceğe yolculuğu, zamanda geçmişe yolculuğu ve yolculuk olasılıklarını bilimsel olarak ayrı ayrı konu ediniyor.
Büyük patlama, ışık hızı evrenin dokusu ve yapısı da kitabın diğer bölümlerinin konusu arasında. Kuantum köpükleri, çoklu evrenlerin oluşumu, ışınlanma ve uzay zamanın ek boyutları ile okur fiziğin çeşitli alanlarında kısa ve temel bilgiye erişiyor.
Yorumum İncelemem
Zaman boyutu hep ileri yönde (liner) olarak ilerler. Sebep sonuç ilişkisi arasında belirli bir sırayı izler. Böylece beynimiz zamanı bir düzen içinde algılar. Zaman aslında biraz da psikolojik bir süreçtir. Kitap zaman konusunu, evrenin yapısını özellikle Einstein’ın teorileri üzerine kurgulayarak anlatıyor. Zamanda yolculuk bir hayal mi? Yoksa evrenin düzenini korumak için asla gerçek olmayacak mı? Zamanın kütle çekiminden etkilenmesi, ışık hızından etkilenmesi zamanda tek yönlü bir yolculuğa izin veriyor. İleriye gidip, bir daha geriye gelemeyeceğiz.
Kitap sayfa sayısı: 320 Okuma süresi: 14 saat Yayınevi: Akılçelen Kitaplar
Yorumlar