Ana SayfaLGBT

Eş Cinsellik Hastalık mıdır? Eş Cinsel Tedavi, Terapi

Eş Cinsellik Hastalık mıdır? Eş Cinsel Tedavi, Terapi

Eş cinsellik hastalık mıdır? Tedavi edilebilir mi? Psikolojik terapiler ya da tedaviler var mı? Çevrenin cinsel gelişimdeki rolü nedir? Genetik bilimi ne diyor?

LGBT ve Eş Cinsellik Aile Yapısını Bozar mı Ahlaksızlık mıdır?
Netflix Kapanıyor mu? Eş Cinsellik Ahlaksızlık mı?
Homofobi Nedir? Eş Cinseller İle Arkadaşlık Edilir mi?
LGBT Nedir? Anlamı, Açılımı ve Eş cinsellik Yasaklanmalı mı?

Eş cinsellik hastalık mıdır? Homoseksüel (eşcinsel) bireyler tedavi edilebilir mi? Terapi gerekir mi? Sonradan çevre etkisi, yetiştirilme tarzı, hatta çocukken oynanan oyuncaklar, giyilen renkli kıyafetler insanı eş cinsel yapabilir mi? Ya da eş cinsellik tedavi edilebilir mi? Eş cinsellik Psikolojik bir hastalık mıdır? Ya da genetik bir bozukluk mudur? Kimilerinin düşündüğü gibi eş cinsel bireyler sapık, sapkın mıdır? Çevre etkisi ile, film dizilerdeki eş cinsel karakterleri izleyerek homosksüel olunabilir mi?

Yazının devamı için Eşcinsellik Günah mı? Hastalık mı? Sayfasına erişim sağlamak için lüften buraya dokunun. Daha fazla içerik için yukarıdaki düğmeleri kullanabilirsiniz.

Eş Cinsellik Hastalık mıdır? Eş Cinsel Tedavi, Terapi
Eş cinsel tedavi nefret

Eş Cinsellik Hastalık mı, Genetik Bozukluk mu? Eş Cinselliğin Tedavisi ve Terapi

Avrupalı istilacılar denizaşırı ülkeleri yağmalamaya gittiklerinde oraların yerli hakların, hem derilerinin renkleri yüzünden hem de kendileri gibi teknolojileri olmadığından, daha sade yaşadıklarından genetik olarak kendilerinden daha aşağıda olduklarını savunmuşlardır. Beyaz derili insanlar, siyah ve Amerikan yerlilerinden, Aborjinlerden, Yeni Gine yerlilerinden vb. biyolojik ve genetik olarak daha üstündü. (!) Tabii ki bu düşünce genetik biliminin gelişmesi ile birlikte çöpe atıldı. Genetik bir üstünlük söz konusu değildi. Eş cinsellik için de aynı mantık söz konusu. Eş cinseller hatalı üretim (!) ve çevresel koşulların olumsuz etkisi nedeni ile kendi cinslerine ilgi doyuyorlar. Hastalık… Tedavi edilebilir… ⛔

Eş cinsel Terapi ve Eş cinselliğin Psikolojik Tedavisi

Çevre, Aile Etkeni ve Yanlış Oyuncak Seçimi ile eş cinsel olunabilir mi?

Çoğu internet yazılarında eş cinselliğin terapi ile sıkı bir psikoloterapi ile iyileştirileceğine dair yayınları okumak hatta kitaplar bulmak mümkün. Eş cinsel bireyler üzerindeki baskı, dışlanma ve tehditler sonucu bunalıma giren ve kendini suçlayan bir eş cinsel bireye uygulanacak tek terapi, endişe etmemesi gerektiği ver cinsel yöneliminin normal olduğu ve yaşamını gönlünün istediği gibi şekillendirmesi gerektiğini söyemek olmalıdır. Bu kadar karmaşaya gerek kalmadan bir diğerine eş cinsel olsun, başka dinden olsun fark etmeden “seni olduğu kabul ediyorum” diyebilsek o zaman herkes gülümseyecek.

İnsan sadece genlerden ibaret değildir. Yetiştiği çevre, yaşadığı aile ve aile gelenekleri; insanın yaşadığı coğrafya, ailesinin yaşam biçimi, yaşadığ ülke hatta yaşadığı ülkenin siyasetçilerinin tutumu ve düşünce yapısı bile insana etki eder. LGBT bireyler üzerindeki baskı az sonra da bahsedeceğim gibi çoğunlukla siyasidir. Yapaydır. Özellikle cinsiyet rollerini sadece travmalara, istismarlara, dizi ve filmlere, çocukken oynanan oyuncaklara bağlamak da olsa olsa homofobinin değişik bir türüdür. Ayrıca Eş cinsellikle ilgili bu tür yaklaşımlar psikolojik lobotomiden farksızdır.

Eş cinsel doğulur mu? Eş cinseller için Tedavi ve Terapi

Eş cinselliği cevresel koşullara ve yetiştirme tarzına bağlayanlara sormak gerekli değil mi? Şimdi aslanlar, bonobo maymunları, makakların yavruluk dönemlerine inelim. Acaba yavruyken seçtikleri oyunlar, avladıkları avlar, yedikleri muzlar, yuvarlandıkları kırların özelliklerine göre mi eş cinseline oldular? Psikologlar buna da el atmalı. 😜 Bu hayvanlar da tedavi edilmeli mi?

Eş Cinsellik Hastalık mıdır? Eş Cinsel Tedavi, Terapi
Gay Öpücük Kiss

Eş Cinsellik Hastalık mıdır?

İnsanı anlamak
Bilim, biyoloji ve evrimi bilmeden insanı anlamak mümkün değil

Eş cinsellik ya da cinsel yönelim tamamen insanın doğasında olan bir yönelim biçimidir. Dünya Sağlık Örgütü başta olmak üzere modern yaklaşımlar artık eşcinselliği psikolojik ve klinik bir vaka olmaktan çıkardı. Bütün cinsel yönelimler insanın bir parçasıdır ve bir hastalık değildir yaklaşımı en doğru yaklaşım türü olacaktır. Hastalık kelimesinin TDK sözlüğündeki anlamı: “Organizmada birtakım değişikliklerin ortaya çıkmasıyla sağlığın bozulması durumu, rahatsızlık, çor, dert, sayrılık, illet, maraz, maraza, esenlik karşıtı” şeklindedir.

Kinsey Ölçeği Nedir?

Oysa eş cinsellik sağlığı, organizmayı tehdit etmez. Ve dünyamızda daha çok heteroseksüel cinsel yönelim olduğundan beyaz derililerin, siyah ve kızıl derileri dışlayıp katlettiği gibi, çoğunluk tarafından eş cinseller dışlanıyor, sapkın, hasta ilan ediliyor. Gay (eş cinsel anlamında kadın ve erkek için kullandım) ve diğer cinsel yönelimleri biyolojik evrimini başarıyla sürdürmüş ve doğal seçilimden ayıklanmamıştır.

Cinsellik skalası
Kinsey ölçeği

Kinsey skalası (ölçeği) canlılar arasındaki cinsel yönelimi şöyle sıralar: 0 Tam düz cinsel (heteroseksüel) 1 Baskın düz cinsel; nadiren eşcinsel; 2 Baskın düzcinsel; sıklıkla eşcinsel 3 Hem düzcinsel hem eşcinsel (eşit düzeyde, biseksüel) 4 Baskın eşcinsel nadiren düz cinsel 5 Tamamen eş cinsel (homoseksüel) 6 Eşeysiz (aseksüel) Alfred Kinsey, LGBT+ bireylerle yaptığı görüşmeler sonucu, cinsel yönelimleri ya da davranışları değerlendirir. Birey sadece tamamen heteroseksüel ya da tamamen eşcinsel olduğu gibi, eşit düzeyde, baskın, nadiren değişiklik gösteren farklı cinsel yönelimlere de sahip olabilir.

Kısaca söylemek gerekirse eş cinsellik doğaldır ve bir hastalık değildir yaklaşımı en doğru davranış biçimi olacaktır. Homofobi ve nefret, bir diğerini horgörme insanlığın en büyük sorunları olarak kabul edilmelidir. Ek olarak WHO, APA gibi dünya çapında otorite olan dernekler ve sağlık örgütleri 70’li yıllardan itibaren eşcinselliği psikolojik bir hastalık olmaktan çıkarmıştır.

Ayrıca aşağıdaki bağlantılara da bakabilirsiniz.

Yorumlar

WORDPRESS: 0