Yaşam, evrenin daha yüksek boyutlarından yansıyan bir hologram yansıması olabilir mi? Gördüklerimiz ve hissettiklerimiz, algıladıklarımız ne kadar gerçektir?
Holografik Evren Kitap Özeti İncelemesi. Michael Talbot’ın 1991 yılında yazdığı kitabı. Bu yazıyı hazırladığımda kitabın üzerinden tam 30 yıl geçmiş oluyor. Uzun zaman önce okuduğum bu kitabı tekrar okudum. Kitapta anlatılanlar bildiğimiz bütün doğruları yerle bir ediyor. Herkesin tartışılmaz doğruları, körü körüne inançları olabilir. Önemli olan bu tip görüşlerimizi yerle bir etmektir. Yaşama tek bir açıdan ve kesin bir netlikle baktığımızı zannetmek büyük bir yanılgıdır. Gerçeklik sadece bizim algıladığımız gibi tek gerçek değildir. Yaşama, evrene karşı bu kör bakışımız sonucunda nur topu gibi bir bağnazlık ortaya çıkıyor Sadece bağnazlık değil fanatizmin de nedeni de budur.
Daha fazla kitap için site menüsüne bakabilirsiniz. Daha çok bilgi daya çok aydınlık ve huzur içinde yaşamak demektir. Aydınlığın olmadığı yerde karanlık hükmünü sürdüdür. Yukarıdaki düğmelere dokunarak bilim kategorisindeki dah afazla kitaba erişim sağlayabilirsiniz.
Holografik Evren Kitap Özeti İncelemesi Konusu
Michael Talbot kitapta onlarca konuyu ele alıyor. İlk olarak gerçeklik algısı üzerinde duruluyor. “Beyin Bir Hologramdır” başlığında görmenin ve zihnin işleyişinin holografik ilkeleri açıklanıyor. Evrenin ve bütün yaşam bir hologram, eylemlerimiz de bir “holoeylem” olabilir mi? Evrenin daha üst boyutlarında, evrenin kenar fiziği denilen bir bölgesinde farklı bir gerçeklik vardır. Orada fizik kuralları ve gerçeklik bizim evrenimizdeki gibi işlemez. Evrenin sınırı ile hacmi arasında farklı bir düzen vardır. Holografik evren kuramına göre bizim gerçekliğimiz evrenin sınırındaki yapının holografik bir yansımasından başka bir şey değildir.
Sadece hologramlar değil çözülemeyen metafizik olaylar da kitapta açıklanıyor. Mucizeler, zihin enerjisi, telepati, telekinezi, tekinsiz evler gibi konular ayrıntılarıyla işleniyor. İlk paragrafta bahsettiğim gibi kitapta gözlemlediğimiz evrenin gerçekliği de sorgulanıyor. Algılarımız ile evrenin ne kadarından haberdarız. Baktığımız halde göremediğimiz ama başucumuzda duran boyutlar var mıdır? Kendimizi inandırdığımız gerçekliğin dışına çıkabilir miyiz?
Evren Holografik midir?
Evrende değişmeyen ve her yerde tek olan bir gerçeklik vardır. Biz sıkı sıkıya inandığımız bu gerçekliği kendimiz yaratıyor olabilir miyiz? Ya da neye inanıyorsak evreni ona göre mi şekillendiriyoruz? M Kuramı, String Kuramı gibi kuramlar evrenin ve gerçekliğin yapısını çok iyi açıklıyor. Statik bir gerçekliğin içinde yaşıyoruz. Bu gerçeklik algısını dinamik bir yapıyla değiştirebilir miyiz? Dünyadaki ilginç ve açıklanamayan olayların çoğu acaba gerçeklik algısı üzerinde yapılan manipülasyonlar olabil mi?
Evrenin bilinmeyen yasalarını çalıştırabilir miyiz? İnsanın sadece biyolojik bir varlık mıdır? Yeniden materyalize etme, yoktan var etme gibi kavramların gerçekliği de kitapta uzun uzun inceleniyor. ÖYD yani ölüme yakın deneyimler, BDD yani beden dışı deneyimlerin gerçekliği, astral seyahat gibi konularda işleniyor. Ermiş olarak bilinen kişilerin, azizlerin kerametleri ve mucizeler de kitapta ayrıntılarıyla ele alınıyor.
- Baskı: 456 sayfa
- Okuma süresi: 10 saat
- Yayıncı: Omega Yayınları
Yorumlar