Kin Netflix Türk Filmi Özet İnceleme. Yılmaz Erdoğan'ın başrolde oynadığı polisiye Türk filmi. Netflix yerli yapımlarda her zaman başarısız. Şimdiye
Kin Netflix Türk Filmi Özet İnceleme. Yılmaz Erdoğan’ın başrolde oynadığı polisiye Türk filmi. Netflix yerli yapımlarda her zaman başarısız. Şimdiye kadar elestirmediğim bir yapım olmadı. Genel olarak televizyon dizilerinin devamı gibi diziler yapılıyor. Filmler de öyle basit oluyor. Televizyon özgür olmadığı gibi genel olarak dizi ya da film konusu ve içeriği de özgür değil. Hep bir çekinme kendini kasma var. Neyse bu konulara girmeyelim. Şimdi polisiye, suç, dram kategorisindeki filme geçelim.
Kin Netflix Türk Filmi Özet İnceleme
Dürüstlüğü ile bilinen ve yakında terfi alacak başkomiser Harun beklenmedik bir olayla karşılaşır. Bir kutlama sonrası ekibinden ayrılır ve taksiye biner. İşte her şey bundan sonra başlar. Taksi sürücüsü Harun’a saldırır. Boğuşma sırasında başkomiser, adamı öldürür. Fakat bu cinayeti bildirmez. Çünkü terfi alacaktır. Bu olay terfisi için olumsuz bir etki yapacaktır. Ayrıca emniyet müdürü ve diğer bürokratlar tarafından sevilen biridir. Hiç bir şey olmamış gibi suç mahallinden ayrılır.
Ertesi gün öldürdüğü adam emniyetin karşısına vinçle asılmıştır. Bunu kim yapmış olabilir? Soruşturma başlatılır. Bu olay çok büyük yankı getirir. Emniyet müdürlüğünün karşındaki bibaya kim vinçle birini asmaya cesaret edebilir. Bu sırada komiser harun olayın kendisine çıkmaması için delilleri karartmaya başlar. Ama ekip ısrarla olayın üstüne gider. Aslında her şey yıllar öncesine dayanan bir cinayetin öcünü almak içindir. Yıllar önce Harun henüz bir komiser yardımcısıyken cinayet ihbarı alarak gittikleri olay mahallinde maktulün iki çocuğu sağ kalır. Bu çocuklardan biri de Başkomiser Harub’un ekibindeki Tuncay’dır. Tüm bu cinayetleri ve babalarının ölümünden mesül gördükleri herkesi öldürme planını da iki kardeş planlamıştır.
Daha fazla film ve dizi için buraya dokunun.
Film yorumum incelemem
Netflix orijinal yapımı bu polisiye, suç, drama türündeki film hakkında kısaca yazacağım. Filmde özellikle Harun’un dedlil karartmak için onlarca kişinin arasında tutup da USB belleği resmen yandan yandan araklaması bana komik geldi. Çok basitti. Konu fena değildi. Ama aşağıda yazacağım gibi konu ya da film orijinal değildi. Ufak tefek değişiklikler vardı. Biraz daha profesyonel görüntü yönetimi olabilirdi. Kovalamaca sahneleri, suçun takibi oldukça vasattı. Açıkçası Kin ortalamanın altında bir polisiye film olmuş. Belki de filmin en büyük eksiği (filmin orijinal olması dışında) dellillerin peşinden giderken Harun’un delil karartma yöntemiydi. Özellikle Tuncay ile olan diyaloglar çok arabesk geldi bana. Ferdi Tayfur filmi izler gibi hissettim. Kısacası film zaman kaybı, aşağıda nedenini de yazacağım. Kurgusu, oyunculuk zaten berbattı.
Film aslında orijinal değil. Neden bizler orijinal şeyler üretemiyoruz bilmiyorum. 2015 Güney Kore yapımı Şeytanın Günlüğü adlı filmi izlerseniz anlayacaksınız. Bu film işte o filmden kopyalanmış. Böyle olunca filme 1 puan vermek bile çok geldi bana.
Fime puanım IMDb
Yorumlar