Kozmos Yeni Dünyalar Belgeseli izlemeniz için sizi bekliyor. Yaşamı evreni keşfetmeye hazır olun! Bildiklerinizi unutmaya hazır olun, evrende yeni dünyalar ve fikirler sizi bekliyor
Kozmos Yeni Dünyalar Belgeseli (2020) izlediklerim arasında belki de konu olarak en iyilerden diyebilirim. Orijinal adı: Cosmos Possible Worlds olan belgeseli Neil deGrasse Tyson sunuyor. 2014 yılındaki Kozmos: Bir Uzay Serüveni belgeselinin devamı ve anlatıcı yine aynı sunucu. Serinin ilk belgeseli ise Carl Sagan’ın ünlü kitabı Kosmoz Evren Yaşamın Sırları belgeseli. Bu belgesel çok eski 1983 yapım. Bu belgeselin yönetmeni Ann Druyan. Druyan, Carl Sagan’ın karısı ve kocasının klasiğini kitap ve belgeselinde devam ettiriyor. Belgesel 13 bölümden oluşuyor.
Ann Druyan, Kozmos Yeni Dünyalar kitabı ve diğer Carl Sagan kitaplarına ulaşmak için yukarıdaki düğmeleri kullanabilirsiniz. İnsan her türlü engeli bilim ile aşacak ve karanlıktan kurtulacaktır. Düşüncelerimizi ve biyolojik bedenimizi aşmanın tek yolu bilgi ile olacaktır.
Kozmos Yeni Dünyalar belgeseli, kitabın anlatımını yakalayabilmiş. Kitaptaki konuların bir nevi tekrarı gibiydi. Tabii ki kitap ve belgeseldeki konuların çoğunu biliyor olabilirsiniz. Kuantum dolanıklık, nükleer enerji, elektronun keşfi; Newton astronominin öncülerini de biliyor olabilirsiniz. Fakat, belgeseldeki görsel şölen o kadar etkileyici ki! İzleyicilerini kesinlikle büyüleneceği kesin.
Kozmos Yeni Dünyalar Belgeseli Konusu
Kitapta da anlatım çok iyi. Konuların işleyişi bilime öncülük etmiş adı belki de çok az bilinen öncülerin konu edilmesi çok etkileyici. Özellikle Kozmos Yeni Dünyalar Belgeseli içerdiği animasyonlar, çizgi karakterler ile bildiğimiz konuları görselleştiriyor. Uzaydan, galaksilerden, süper novalardan, yıldızlara; kuantum belirsizliklerine uzanan bir yolculuk içeriyor. Atom altı parçacıklara; uzayı keşfeden kâşif uydulardan, gözlemlerden; bilimin öncülerine onlarca konu var. İnsan beyni ve bilincinin derinlikleri ve kozmos arasındaki ilişki, gibi harika konular var.
Biz kimiz? Yaşam ve evren bizim onu algıladığımız gibi midir? Kozmos içindeki yerimizde, milyarlarca ışık yılı uzaklıktaki galaksilerde yaşam var mı? İnsan bir toz zerreciği boyutunda bile olmayan dünyada kendini, zihnini, bilincini, evrenle olan bağlantısını ne zaman kavrayacak? Dünyadan çıkıp evrensel bir varlık olarak, gelişmiş bir bilinçle belki de ölümsüz bir bilinçle evrenin ve fizik yasalarının gizemini çözebilecek miyiz?
Evrenin ve İnsanın Geleceği Kaderi
🚀 Dünyada, 13.8 milyar yıldır genişleyen evrende; Saman Yolu Galaksisinin dış sarmal kollarının ıssız ne önemsiz, sıradan bir köşesindeyiz. Ama dünyadaki savaşlarımız, kendimize, ve bir diğerine olan düşmanlığımız ne zaman bitecek? Yaşamı içindeki her şey ile bir bütün olarak algılayıp; bütün yaşamlara ve kozmosun ruhuna ne zaman erişeceğiz? Dünyadaki bütün kargaşa zihnimizdeki karanlık, dogmalarımız, inandığımız yalanlar sayesinde oluyor.
🚀 Evrenin derinliklerinde, kunatum dünyasında yaşam bizimki gibi değil; bizim yaşamlarımız ve bilincimiz çok ilkel. Bizler de zaten birbirimize karşı ve konu yaşama ve insana bakış açısına gelince de ilkeliz. Hiç araştırmadan, “acaba inandığım doğrular gerçekten de doğru mu?” demeden mutlak bir bilgi içindeki cehaletle yaşayıp, hiç bir şeye ait olmadan ölüyoruz.
Belgesel puanlaması IMDb
Yorumlar