Kaku bu kitabında paralel evrenleri ve hiper bir uzay olup olmadığını ve evrenin, yaşamın gerçeklğini ve varlığını sorguluyor.
Paralel Dünyalar Michio Kaku Kitap Konusu İncelemesi. Sisim kuramı alanında çalışmaları olan fizikçi Prof. Michio Kaku kitabının ilk yayım yılı 2005. Kitabın yayımlanmasından günümüze hatırı sayılır bir zaman geçtiğini söylemek mümkün. Kitap genel hatları ile sicim kuramı, süpersimetri, evrenin ve yaşamın gerçekliğini konu ediniyor. Evrenin oluşumu, yapısı ve bir tasarımcı var mı soruları da kitabın konusu. Agnostik olan yazar bu soruları her kitabında soruyor.
Paralel Dünyalar Michio Kaku Kitap Konusu İncelemesi
İlk önce kitap hakkında ilk paragrafta yazdıklarımı tamamlamalayım. Kitap her ne kadar eski olsa da temel kavramlar ve evrenle ilgili sorunlar, yaşam ve var oluşla ilgili sorular aynı. Kitapta Higgs parçacığının keşfi, kütleçekim dalgalarının keşfi gibi yeni başarıları ve fizikteki yeni gelişmeleri okur bulamayacak. Bunun için daha güncel bir kaynak okunmalı. Ya da Kaku’nun yeni kitaplarını okumalısınız.
Kitaptaki en popüler konu başlıklarını ya da konuları aşağıda sıraladım. Kitapta dah afazlası var. Daha fazla popüler bilim kitabı için buraya dokunun.
- Paralel evrenler gerçek mi?
- Evren nasıl oluştu?
- Bir yaratıcı var mı?
- Evren Tasarlanmıştır?
- Süpersimetri nedir?
- Sicim ve M Kuramları nedir?
- Evren kaç boyutludur?
- Hiper uzay diye bir yer var mıdır?
- Paralel evrenlerle iletişim kurabilir miyiz?
Kitap konu bakımından oldukça geniş bir içeriğe sahip. Özellikle sicim kuramı ve evrenin yapısı, insanın varlığı tabii ki bir tasarımcı var mı sorusu soruluyor. Kaku genelde agnostik bakış açısı ile bir tanrı arayışı içinde olduğu kesin. Şimdi kitabın konu başlıkları ve içeriği hakkında bilgi verip yazıyı bitirelim.
Çoklu evrenlerin olasılığı, Sicim ve M Kuramları ile gittikçe bilim kurgu olmaktan çıkıyor. Kitapta evrenin yaşı, büyük patlama ile okur hızlı bir giriş yapıypr. Evrenin oluşumu ve evrenin biçimi hakkındaki kuramlar kozmolojinin yeni keşifleri ile evren anlayışımız değişiyor. Kitapta evrenle ilgili paradokslar da ilgi çekici. Hiper uzaya kaçabilecek miyiz? Şu anki teknolojimiz bizi evrensel medeniyet içinde kaçıkncı sırada tutuyor?
- Baskı: 442 sayfa
- Okuma süresi: 24 saat
- Yayıncı: ODTÜ Yayıncılık
Yorumlar