Ateş saçan göksel arabalar ile gökyzündeki cennete; tanrıların tatına çıkan Enok, 100 adet kitapla yere iner.
Peygamber Enok’un Kitabı Özeti İncelemesi. Enok’un kitabı dinler tarihi için çok önemli bir kitaptır. Ne zaman yazıldığı bilinmemektedir. Geçmişe baktığımızda, insanlık tarihinin gizemlerle dolu olduğunu kabul etmek gerekiyor. Antik uygarlıkların bıraktıkları kalıntılar, yazılı belgeler, kilden tabletler, resimler geçmişin gizemini az da olsa aralamayı başarıyor. Ben asla tartışılmaz doğrulara sahip biri değilim. Körü körüne hiç bir şeye bağlanmamaya çalışıyorum. Geçmişin bir yerlerinde insanlığın merak ettiği tüm soruların cevabının olduğunu biliyorum. İnsanlığın varloluşuna ve evrenin gerçekliğine dair her şey nasıl gelecekte tamamen çözülecekse, geçmişte de her şeyin çözüldüğü bir zamanlar vardı. Şimdi kitabın özetine geçelim.
Zihin aydınlatan bizi karanlıktan kurtarıp, gerçeğe götürecek kitaplara ihtiyacımız var. Yukarıdaki düğmelere dokunarak en popüler kitaplara erişim sağlayabilirsiniz. Site menüsünde yüzlerce kitap sizi bekliyor.
Peygamber Enok’un Kitabı Özeti Konusu
Enok, Kuran’da adı geçen İdris peygamberdir. Her medeniyet kendine göre bu peygambere değişik adlar vermiştir. Hermes, Tohth, Hanok ve Enoş bu adlardandır. Enok, ateşler saçan araba ile cennete yani göksel tanrının yanına çıkar. Tüm dinlerdeki tanrının katına yükselme olayının bir benzeridir. Bir nevi Enok, miraca çıkmıştır. Bu kitrapta sayfalar boyunca astromi bilgileri verilir. Bu bilgiler tamamen doğrudur. Tanrılar Enok’a hızlı yazım kamışı vererek söylenenleri hızlıva yazmasını sağlarlar. Bu hızlı yazım kamışının ne olduğu bilinmiyor. Düşen Melekler bölümünde adeta astronot giysileirnden, uzay mekiklerinden bahsedilir. Yine yörüngedeki tanrılar dünyaya inerek insanlarla seks yapmaları ve insanlardan çocuklarını olmaları durumu vardır. Uçan nesneler şu anki bildiğimiz uzay mekiklerine ve jet uçaklarına benzer yapıdadır.
Metindeki bazı ifadeleri okurken, üslubunun Kur’an’a çok benzediğini gördüm. “Vay halinize” “Bilinsin ki” ifadeler bana çok benzer geldi. Yine günahkarları cezalandırma ve iyiliklere ödül verme de benzer yönler. İnsanların tanrıya yönelmesini, putlara tapmaması gerektiğini söyleyen bölümler üslup olarak yine Kur’an’a çok benziyor.
Kitap İncelemesi ve Yorumu
Peygamber Enok’un kitabı bütün kutsal kitaplardan önce asırlarca önce yazılmıştır. Yazıldığı tarih tam olarak bilinmiyor ama çok eskidir. Eskiden Habeşistan olarak bilinen şu anki adıyla Etiopya böylegesinin kutsal metnidir. Kitap, gökyüzünden inmiştir. Göksel tanrılar Enok’u katlarına çıkarmışlar ve bu kitabı vermişlerdir. Zaten bu tip kaynaklarda bahsedilen göksel tanrılar her zaman yüksek teknoloji sahibi dünyadışı varlıklar olarak tarif edilmiştir. İşte bu varlıklar ateş saçan göksel araçları ile Enok’u gökyüzüne kendi katlarına alırlar ve ona “kutsal metimleri” verirler. Bu metinlerde insanlara toprağı nasıl süreceklerini, insnaların nasıl medeniyet kuracaklarını anlatan tanrılar Enok’u sonra ebediyen kendi katlarına alırlar. O artık Tanrılar katına erişmiştir. Popol Vuh’ta olduğu gibi bu metinler tanrıların bir emanetidirler. Tanrılar bir gün geri döneceklerini vadederek kendi gezegenlerine geri dönerler.
Her ne kadar kadim kaynaklarda anlatılanlar bize fantastik öyküler gibi gelse de durum öyle değildir. Apokrif yani “gizli” bilgiler içeren kitaplar sınıfına giren kitabın Slavlardaki metninin adı ise Hanok’un Gizemi Baruh’un Kıyameti’dir. Enok’un yazdığı kitaplar 100 tanedir. Bu kitaplar kayıptır. İçlerinde tıptan, astronomiye; tarımdan, hayvancılığa kadar bilgilerin olduğu söylenen kitapların hangi dilde yazıldığı da bilinmemektedir. Mevcut bu kitap 5 bölümden oluşur. Kitapta insandan, adaletten, uzaydan, astronomiden, günahlardan ve tanrıdan bahsedilir. Detaylı inceleme Erich von Daniken, Tarih Yanılıyor kitabında anlatılıyor.
- Baskı: 184 sayfa
- Okuma süresi: 4 saat
- Yayıncı: Hermes Yayınları
Yorumlar