Netflix'in ilgi çekici ve bir o kadar da her insanı ilgilendiren bu belgeseli az çok popüler bilim kitabı okuyan okuyucu için basit bir belgesel olacaktır. Fakat görselleri, anlatımlar, animasyonlar gerçekten de çok etkileyici.
Sonsuzluğun Sınırları (A Trip to Infinity) 2022 Konusu Özeti. Sonsuzluk nedir? Sonsuza kadar yaşamak mümkün mü? Evren sonsuz mudur? Felsefenin, fiziğin, astronominin, astrofiziğin, matematikçilerin çözemedikleri bir konu. Sonsuzluk gerçek midir yoksa sadece matematikte var olan bir kavram mıdır? Netflix bu belgeselde giriş seviyesinde bilgilerle sonsuzluğu ünlü bilimciler ile izleyicisine sunuyor.
İnsan her zaman sonsuz bir yaşam, sonsuz bir evren düşünür. Evren de sınırsız, sonsuz mudur? Sayılar sonsuza dek gider mi? Matematikçiler kalkülüs ile sonsuzluk denklemleri ile sonsuzluğu formüle ediyor. Sonsuzluğun büyüklüğünü matematiksel olarak kavrayışımıza sunuyor.
Sonsuzluğun Sınırları (A Trip to Infinity) 2022 Konusu Özeti
Belgeselde sonsuzluk oteli, evrenin yapısının sonsuz mu olduğu, evrenin bir sınırı var mı gibi klasik sorulara da cevaplar aranıyor. Matematik sonsuzluğu çözmeye çalışıyor. Diğer yandan felsefeciler insanın sonsuzluk düşüncesini, sonsuzluk kavrayışını tartışıyor. Sonsuzluk gerçek midir? Yoksa insanlığın uydurması mıdır? Sonsuz olma ihtimali hem insan için hem evren için mümkün müdür? Sonsuzluk sıfıra mı eşittir? Tanımı nedir?
Sonsuzluk erişilecek bir şey midir? Sonsuza dek saymak mıdır? Sonsuzluğun sonuna gelen kimse yoktur? Bunu kimse başaramadı. Sadece hesaplamalar ve sayılar var. Evren sanki kocaman bir hesap makinesi gibidir? Einstein ve kara delikler, görelilik kuramları ile sonsuzluk aranıyor. kara delikte olay ufkunu geçince sonsuzluk mu vardır? Bu ise belgeselin 6. bölümün konusu.
Belgeselde Plank ölçeğinin yani 10-33 ölçeğinde sonsuz küçüklükte sonsuzluğu arayabilir miyiz? Bir şeyi sonsuza kadar küçültebilir miyiz? Netflix’in ilgi çekici ve bir o kadar da her insanı ilgilendiren bu belgeseli az çok popüler bilim kitabı okuyan okuyucu için basit bir belgesel olacaktır. Fakat görselleri, anlatımlar, animasyonlar gerçekten de çok etkileyici. Kısacası giriş seviyesinde bilgiler içeren, yüzeysel ama iyi bir belgesel. Alan Lightman, Brian Greene gibi ünlü fizikçiler ve diğer bilim dallarında tanıdık yüzleri göreceksiniz. Daha fazla belgesel için buraya dokunun.
Puanlama IMDb
Yorumlar