Ana SayfaKitap Yorumları

Süpersimetri: Bir Kuantum Romanı Konusu Özeti

Süpersimetri: Bir Kuantum Romanı Konusu Özeti

Kuantum varlık Varcolac olayının üzerinden 15 yıl geçmiştir. Parçacık hızlandırıcı kapatılmış ve Higgs projektörü ve diğer çalışmalar askıya alınmıştır.

Dune Kitap Konusu Özeti İncelemesi Alıntılar
Ölümcül Yumurtalar İncelemesi Yorumu Özeti Konusu
Geri Giden Saat Kitap Özeti Konusu İncelemesi
Cesur Yeni Dünya Aldous Huxley Kitap İncelemesi Özeti Konusu

Süpersimetri: Bir Kuantum Romanı Konusu Özeti. David Walton romanı. İlk roman Superpoze‘un devamı niteliğindeki kitap kunatum fizğini, belirsizlik ilkelerini ve Higgs fiziğini kullanarak 15 yıl sonrasını anlatıyor. Bilim kurgu romanları okumalarımı daha çok bilim kurgu klasikleri üzerine yapıyorum. Modern ya da çağdaş bilim kurgulardan çok az okuma yaptım fakat klasiklerin öngörüleri ve vizyonunu bulamadığımı söylemeliyim.

Dah afazla kitap için site menüsüne bakabilirsiniz. Yüzlerce içerik ve onlarca kategoride içeril sizi bekliyor. Yukarıdaki renkli düğmelere dokunarak en popüler kitaplara erişim sağlayabilirsiniz. Eğer okuduysanız, kitap hakkında yorum yazmayı unutmayın.

Süpersimetri: Bir Kuantum Romanı Konusu Özeti
Süpersimetri: Bir Kuantum Romanı

Süpersimetri: Bir Kuantum Romanı Konusu Özeti

Kuantum varlık Varcolac olayının üzerinden 15 yıl geçmiştir. Parçacık hızlandırıcı kapatılmış ve Higgs projektörü ve diğer çalışmalar askıya alınmıştır. Alex iki olasalık dalgası olarak ikizi Sandra ile yaşar. Alex kuantum fizikçisi olarak parçacık hızlandırıcıda çalışır. Hızlandırıcıda kuantum köpüğü oluşturarak bebek bir evren ve kara delik yaratan fizikçi Oronzi, ayrıca gizli bir proje üzerinde çalışır.

Türkiye bölgesinde çok gelişmiş ve bölgesel bir güç olmak üzeredir. Doğu Avrupa ve Balkanlar üzerinde etkisi büyümüştür. Amerika kunatum silahlar yaparak Türkleri yenmek ister. Kuantum tünelleme, ışınlama, yine kunatum silahları ile gösteri yaparken Kunatum varlık ortaya çıkar, savunma bakanının bedenini ele geçirir bu sırada Alex bakanı öldürecektir.

Diğer yandan zamanda geri giden parçacıklar kullanan Varcolac, bir önceki gün statyumun yıkılmasına ve yüzlerce insanın yine Jacob Kelly’nin ölmesine sebep olur. Suç, yıkım, gizli silahlar arasında acaba kuantum varlık ne istemektedir? amacı nedir? 15 yıl sonra neden gözükmüştür? Oronzi ne yapmaya çalışmaktadır. Henüz kuantum dalga fonksiyonu çökmeyen Alex ve kopyası Sandra’nın geleceği ne olacaktır?

Romanla ilgili ve kullanılan teknolojilerle ilgili ilk kitap için yazdığım eleştiride yazdıklarımı tekrar yazmayacağım. Romanda kuantum fiziği, olasılık teorileri harika kullanılıyor. M Kuramı, Sizim Kuramı, süpersimetrik atom altı parçacıklar vb. çok iyi kullanılıyor. Fakat Higgs projektörü gibi ne olduğu belirsiz bir teknolojinin cep telefonundan dah aküçük bir mekanizma ile kullanılması pek innadırıcı değil. Roman innadırıcılık bakımından zayıf. Yine insanı dumura uğratacak teknolojiler ve olayların sorgulanmadan kabul edilmesi de romanın gerçekliğini sorgulatıyor. İlk romanın eleştirisinde daha fazlasını okumak için buraya dokunun.

Yorumlar

WORDPRESS: 0